پس از وقوع محدودیتها در تولید و توزیع کیتهای غربالگری جنین و در پی واکنشها و تکذیبهایی که از سوی سخنگوی وزارت بهداشت صورت گرفت، پدرام پاک آئین در اظهار نظر جدیدتر خود در مورد غربالگری جنین، ادعا کرده است که ذینفعان در زمینه غربالگری غیراستاندارد جنین، به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال درآمد داشتهاند و اکنون این درآمد از آنها گرفته شده است.
او با تکذیب تولد نوزادان دارای ناهنجاری پس از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار کرد که سامانههای الکترونیک وزارت بهداشت از زمان اجرای این قانون هیچ نشانهای از افزایش تولد نوزادان دارای ناهنجاری نشان ندادهاند.
پاک آئین ادامه داد: ذینفعان در زمینه غربالگری غیراستاندارد جنین، سالانه بیش از ۱,۰۰۰ میلیارد تومان درآمد از این راه کسب میکردند و با اجرای قانون حمایت از خانواده و استانداردسازی غربالگری جنین، این سود را از دست دادهاند.
قبلاً نیز، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرده بود که غربالگری جنین با رعایت استانداردها همچنان مجاز است و در حال حاضر کیتهای تشخیصی غربالگری با دقت کافی به مردم ارائه میشود و همچنان از توزیع کیتهای غیراستاندارد و نادقیق جلوگیری میشود تا به سلامتی مادر و جنین کمک شود.
همچنان، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاکید کرد که برای مقابله با سقط غیرقانونی نیاز به بررسیهای علمی داریم و راهکارهایی ارائه داد: از طریق آموزش احکام شرعی، آگاهی از عوارض و عواقب سقط، و مشاوره روانشناسی به خانوادهها پشتیبانی کنیم و از روشهای قانونی استفاده کنیم تا از وقوع سقطجنین جلوگیری کنیم.
وی به نقش مهمی که غربالگری در پیشگیری از سقطجنین دارد، اشاره کرد و افزود: بهتر است از افراط و تفریط در این زمینه خودداری کرده و به دنیا فرزندان سالمی آوریم تا برای خانواده و جامعه ما منابع بزرگی باشند.