به گزارش آیمد ۳۶۰ ، یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرده است که به دلیل نداشتن مدیریت کارآمد و تدبیر مناسب از سوی مسئولان، داروها و تجهیزات پزشکی در کشور دچار کمبود شده است. او بیان کرده که برای بیماران هموفیلی، تالاسمی و نیازمندان به پیوند اعضا، تامین مواد دارویی و تجهیزات پزشکی به مشکلات زیادی برخورده است. او تاکید کرده که مسئولان نظام سلامت مسئول جانهای انسانی هستند که به دلیل ناتوانی در مدیریت و برنامهریزی، از آنها می گیرند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بحران دارویی در زمستان سال ۱۴۰۰ و تکرار آن در سال ۱۴۰۱، عدم توجه به هشدارها و تذکرات را به عنوان علت اصلی ایجاد بحران دارویی معرفی کرده است. او تصریح کرده که تولیت نظام سلامت وظایف خود را از دست داده و باید رسیدگی به این موضوعات را راس توجهات قرار دهد. همچنین از گزارشهای مسئولان گمرک درباره وضعیت داروها و تجهیزات پزشکی در کمیسیون بهداشت اشاره کرده و تاکید کرده که انبارهای گمرک پر از کالاها هستند اما باید تدابیر لازم در این زمینه اتخاذ شود.
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرده است که بین گفتههای وزیر بهداشت و برخی مسئولان این وزارتخانه، تفاوتهای معناداری وجود دارد. او اظهار داشته که در طی دو سال گذشته تعداد زیادی کمک به این حوزه ارائه شده است، اما وزارت بهداشت که به عنوان تنها یکی از عوامل در زنجیره مرتبط با این مسائل شناخته میشود، به نظر میآید خود را فقط یک قسمت از این زنجیره معرفی کند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان افزوده که راه حلها باید قبل از وقوع بحرانها و مشکلات اجرایی پیدا شود. او تصریح کرده که وقوع مشکلات نباید زمانی باشد که تجهیزات پزشکی به صورت مکدرانه در گمرکات انباشته شوند و برای بیماران مشکلات جدی ایجاد کنند. او بیان کرده که این موضوع به عنوان کمبود دارو و بازگشت بسیاری از عملهای جراحی به عقب، باعث نگرانی عمومی شده و باید پیش از وقوع این مشکلات راهکارهای مناسب و جامعی اعمال شود.
ایشان در ادامه فرمودند: ضرب المثل “نوشدارو پس از مرگ سهراب است” واقعیت ندارد. این ضرب المثل باید به شکل “نوشدارو پس از دفن سهراب است” تصحیح شود. زیرا بعد از مرگ، اقدامات نباید تاخیر داشته باشند و باید تدابیر مناسبی برای دفن (یعنی حل مسائل) انجام شود. در این میان، افراد باید قربانی سوء مدیریت و تصمیمات نادرست مقامات نشوند. در زمینه بیماریهای خاص مانند هموفیلی، تالاسمی و بیماریهای پیوندی، با چنین مشکلاتی روبرو هستیم.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته، بارها از مقامات وزارت بهداشت شنیدهایم که باید به دریچههای ارز برای تأمین داروها درخواست کنند. این روند که به این سادگی و عقلانیت قابل قبول نیست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: بنابراین، باید گزارشات مربوط به سوءمدیریتها به عنوان مسائلی جدی در صحن مجلس مطرح شوند و سپس به قوه قضائیه ارجاع داده شوند. امیدواریم قوه قضائیه در این خصوص اقداماتی انجام دهد تا مدیرانی که تفاوت مسائل مهم را درک نمیکنند، عبرت بگیرند و اقدامات مناسبی برای پیشگیری از مشکلات مشابه در آینده انجام دهند.