رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: بعد از فراگیری کرونا حدود ۲۰ هزار نفر از پرستاران و کادر درمانی از خدمت خارج شدند. این تعداد شامل ۱۲ هزار نفر پرستاران طرحی، ۵ هزار نفر پرستاران شرکتی با قرارداد ۸۹ روزه و نیروهای بالینی دیگر میشود.
به گزارش آیمد ۳۶۰ و به نقل از منابع معتبر، محمد میرزابیگی در یک نشست خبری در محل سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: در دوران بروز شدید کرونا، پرستاران و کادر درمانی با جدیت و ایثار جان خدمت میکردند و به حمایت از جامعه پرداختند. حتی پرستاران دهه هفتادی نیز در شرایط سخت به تلاش و جهاد خود ادامه دادند. اما متأسفانه پس از اتمام دوران بحرانی، قولهایی در مورد استخدام این پرستاران داده شد که به واقعیت تبدیل نشد و آنها اخراج شدند.
وی افزود: به دستگاههای دولتی و مسئولان مربوطه توصیه میکنیم که به وضعیت نگرانکننده پرستاران و کادر درمانی اخراجی توجه کنند و در این شرایط حساس و بحرانی، به ایجاد بستر مناسب برای همکاران اخراجی کمک کنند. اجازه ندهیم که کشور در بزنگاههای دشوار دچار مشکلات بیشتری شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اظهار داشت: با نزدیک شدن به برگزاری ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، پیشبینی میشود که در مرحله ثبت نام کاندیداها، مشارکت بیشتری نسبت به دورههای قبلی داشته باشیم. این امر نشانگر افزایش مشارکت کلان در انتخابات میباشد.
وی تصریح کرد: در طول سالها قوانین مختلفی در حوزه پرستاری تصویب شده، اما با وجود این تصمیمگیریها، از روند اجرایی و اجرای کامل آنها راضی نیستیم. ما با مشکلات اجرای ناقص قوانین مواجه شدهایم، به عنوان مثال اجرای ناقص قانون ارتقای بهرهوری و عدم اجرای کامل قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز از مسائلی است که جای گله دارد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری میتواند به کاهش هزینههای نظام سلامت کمک کند. چرا باید برای خدماتی که میتوان با هزینه کمتری ارائه داد، مبالغ چشمگیری را پرداخت کنیم؟ وقتی تعرفههای خدمات پرستاری به صورت مناسبی تنظیم شود، نیازی به تخصیص منابع مالی جداگانه نخواهیم داشت.
وی به این موضوع اضافه کرد: متأسفانه هنوز تعرفهگذاری به شکل پایلوت اجرا میشود در حالی که انتظار داریم وزارت بهداشت و درمان این پروژه را به نحو کامل اجرا کند.