در تاریخ جاری، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام نموده است که ویروس کرونا، که در کشورهای آمریکا و چین شیوع یافته است، به عنوان یکی از واریانتهای تحت نظر طبقهبندی مختص به خود تعیین میشود. این سازمان بینالمللی به اظهار نظر رسیده است که این واریانت احتمالاً به اندازه سایر واریانتهای ویروس کرونا تهدیدی عمده برای سلامت عمومی جامعه ندارد.
به گزارش منبع خبری آیمد ۳۶۰، که از خبرگزاری ایرنا نقل میکند، سویه EG۵ ویروس کرونا بهعنوان یکی از نمونههای این ویروس شناخته میشود. این سویه به دلیل سرعت بالای شیوعش به طور ویژه به توجه افراد در عرصه بهداشت جامعه میانجامد. در حال حاضر، تخمین زده میشود که این سویه در بیش از ۱۷ درصد از موارد مبتلایان به انواع سویههای ویروس کرونا در سرتاسر ایالات متحده جهت ابتلا به این بیماری رکورد دارد.
بر اساس گزارش ارائهشده توسط روزنامه رویتز، سویه EG.۵ ویروس کرونا، به علاوه از رشد سریع در آمریکا، در مناطقی چون چین، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و دیگر نقاط جهان نیز شناسایی گردیده است. این اطلاعات نشاندهنده توسعه سریع این سویه در مقاطع جغرافیایی مختلف و تهدید جهانی که این ویروس میتواند به ایجاد آن بپردازد، میباشد.
در یک اعلام رسمی، سازمان جهانی بهداشت (WHO) در مورد سویه جدید ویروس کرونا به نام EG.۵ به ارزیابی خطر پرداخته است. این سازمان بینالمللی تصریح کرده است که بر اساس شواهد موجود، تاکنون نمیتوان تأیید کرد که سویه EG.۵ با خطرات جدیتری برای سلامت عمومی نسبت به دیگر زیرشاخههای ویروس اومیکرون مواجه است .
سازمان جهانی بهداشت تأکید دارد که برای ارزیابی دقیقتر و قطعیتر خطرات احتمالی ناشی از این سویه جدید، نیاز به انجام ارزیابیهای کاملتری وجود دارد. این ارزیابیها باید به صورت جامع و با در نظر گرفتن تمام جنبههای ممکن انجام شوند.
سازمان جهانی بهداشت در ماه مارس سال ۲۰۲۰ ویروس کرونا را بهعنوان یک بیماری همهگیر اعلام کرد و در ماه مه سال جاری به پایان وضعیت اضطراری جهانی مرتبط با بیماری کووید-۱۹ رسید.
به گزارش منبع خبری آیمد ۳۶۰، از زمان شیوع جهانی ویروس کرونا تا به امروز، بیش از ۶۹۳ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شدهاند و تعداد جان باختگان ۶.۹ میلیون نفر را به خود اختصاص داده است.