مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به افزایش دو برابری ابتلا به زوال عقل و آلزایمر در دوران همهگیری کرونا اظهار داشت: همچنین میانگین سن ابتلا به این بیماری در کشور به ۴۰ سال رسیده است.
به گزارش آیمد ۳۶۰ به نقل از خبرگزاری ایرنا، معصومه صالحی افزود: دوران همهگیری کرونا که با استرسها و اضطرابهای زیادی همراه بود، به سیستم عصبی مغز آسیبهای فراوانی وارد کرد و علیرغم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، به خصوص استفاده از ماسک و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی، منجر به کاهش ارتباطات اجتماعی شد و این موارد در برخی افراد، باعث ابتلای زودهنگام به دمانس شد.
وی تصریح کرد: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، کرونا یک درصد به تعداد مبتلایان به دمانس افزوده و اکنون بیش از ۵۰ میلیون نفر به این بیماری دچار هستند.
صالحی گفت: سن ابتلا به دمانس در کشور به طرز چشمگیری کاهش یافته است و تشخیص زودهنگام و اجرای آزمون آلزایمر میتواند بهطور قابل توجهی روند پیشروی بیماری را در مبتلایان کاهش داده و با انجام برنامههای مداخلهگرایانه از افزایش آن جلوگیری کند.
وی افزود: دمانس یا اختلال شناخت و حافظه، طی یک فرآیند آهسته و تدریجی، عملکردهای عالی مغز که دچار آسیب شده اند، را بهطور کامل از بین میبرد و افت حافظه نشانهای است که سبب مراجعه فرد به پزشک میشود. انجام برخی معاینات جسمانی، روانشناختی و آزمایشهایی مانند سیتیاسکن، امآرآی مغز، نوار مغزی، آزمایش مایع نخاع و یا آزمونهای روانشناسی برای تشخیص این بیماری ضروری است.
صالحی افزود: اکنون حتی افراد زیر ۶۰ سال با مشکلاتی مانند فراموشی به انجمن آلزایمر ایران مراجعه میکنند و یکی از علتهای مهم آن، کرونا است. این بیماری با کاهش ارتباطات اجتماعی، استرس و اضطراب، بر سیستم عصبی محیطی و مرکزی تأثیر نامطلوب داشته و سبب افزایش افسردگی نیز شده است.