به گفته مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، فرآیند قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی وارداتی با استفاده از نرخ نیمایی ارز به پایان رسید و رشد صفر درصدی را نشان داد. در حال حاضر، قیمت گذاری برای دو دسته دیگر این کالاها نیز در حال انجام است. این دستهها شامل کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی و کالاهای تولید داخلی میشود.
جلال غفارزاده، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایمد ۳۶۰، افزود که قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی در سه گروه کالایی درحال پیگیری است. این گروهها شامل کالاهای وارداتی با نرخ نیمایی ارز، کالاهای وارداتی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز، و کالاهای تولید داخلی میشوند.
وی افزود که برخی از کالاهای وارداتی به تالار دوم با نرخ حدود ۳۸ تا ۴۰ هزار تومانی انتقال یافتهاند، اما برای آنها هنوز قیمتگذاری صورت نگرفته است زیرا این کالاها به تازگی به این تالار منتقل شدهاند.
مدیر کل تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت اظهار داشت که قیمت گذاری برای تمام کالاهای دسته اول، یعنی تجهیزات و ملزومات پزشکی وارداتی با نرخ نیمایی (تقریباً ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان) انجام شده است و این قیمتها در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی منتشر شده است.
وی افزود که قیمت گذاری کالاهای وارداتی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز و کالاهای تولید داخلی در حال اقدام است و پس از اتمام این فرآیند، قیمت همه این کالاها نیز در سایت اداره منتشر خواهد شد.
با اشاره به زمان پایان فرآیند قیمت گذاری کالاها، غفارزاده توضیح داد که زمان دقیق آن مشخص نیست، اما این فرآیند در حال انجام است و پس از آن، قیمت گذاری برای سه دسته اول انجام خواهد شد و سپس کالاهایی که به تالار دوم منتقل شدهاند نیز قیمت گذاری خواهند شد.
وی تأکید کرد که با وجود انتقال برخی کالاهای پزشکی به تالار دوم و آزادسازی ارزی، این کالاها همچنان مشمول قیمت گذاری هستند و در بازار آزاد نمیشوند.
قیمت استوار کالاهای پزشکی وارداتی با نرخ نیمایی ارز
به گفته مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، قیمت کالاهای پزشکی وارداتی با نرخ نیمایی ثابت مانده است. در سال ۱۴۰۲، رشد قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی در کالاهای وارداتی با ارز نیمایی صفر بوده است، به این معنی که قیمت اکثر این کالاها نسبت به قیمت قبلی آنها تغییری نکرده است. در واقع، برخی از این کالاها حتی کاهش قیمت نیز داشتهاند.
غفارزاده افزود که تعدادی از این کالاها که پیشتر قیمت نداشتند، حالا قیمت گذاری شدهاند، اما هیچ یک از این کالاها مشمول افزایش قیمت نشدهاند و برخی از آنها حتی کاهش ۱۰۰ درصدی قیمت را نیز تجربه کردهاند.
وی اظهار کرد که تجهیزات و ملزومات پزشکی که از ارز ترجیحی یا نرخ ۴۲۰۰ تومانی استفاده میکنند، هنوز به طور کامل قیمت گذاری نشدهاند. فرآیند قیمت گذاری برای این کالاها در حال انجام است و در آینده نزدیک، میزان رشد قیمت آنها اعلام خواهد شد.
افزایش قیمت تجهیزات پزشکی تولید داخل به حداقل ۱۰ درصد
طبق گفته مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، تجهیزات و ملزومات پزشکی تولید داخلی نیز در حال قیمتگذاری است و در آینده نزدیک، ضرایب تغییر قیمت این کالاها با هماهنگی سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان اعلام خواهد شد. مطمئناً این کالاها حداقل ۱۰ درصد افزایش قیمت خواهند داشت.
غفارزاده تأکید کرد که انتقاد تولیدکنندگان درباره ثابت ماندن قیمت کالاهای تولیدی آنها در سالهای اخیر مورد توجه است و به همین دلیل، قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی تولید داخلی امسال افزایش خواهد یافت. در تلاشیم تا فرآیند قیمتگذاری این کالاها حداکثر تا یک ماه آینده به اتمام برسد.