معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: در سال گذشته، یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت از ۱۶۴ کشور مختلف برای درمان به ایران سفر کردند و مبلغ یک میلیارد دلار ارز به کشور وارد شد.
به گزارش وبدا، دکتر سعید کریمی افزود: در حال حاضر، ۲۴۷ مرکز درمانی در ایران مجوز گردشگری سلامت را دارند.
وی بدون اشاره به نام، اظهار داشت: بر اساس رتبهبندی یک موسسه آمریکایی در زمینه گردشگری درمانی، ایران در این زمینه به رتبه ۴۶ در میان کشورهای جهان انتخاب شده است.
کریمی افزود: بیشترین تعداد گردشگران سلامتی که به ایران مراجعه میکنند از ۱۰ کشور همسایه شرقی، غربی و منطقه خلیج فارس هستند. در این کشورها، عراق و افغانستان رتبه بالاتر را دارند و پاکستان، عمان، بحرین، ارمنستان و تاجیکستان در رتبههای بعدی قرار دارند. ۹۰ درصد گردشگران سلامتی که به ایران میآیند، از این کشورها میباشند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در سال ۱۴۰۱، ایران توریستان سلامتی از ۱۶۴ کشور مختلف و پنج قاره مختلف پذیرایی کرده است. البته تعداد گردشگران سلامت برخی ملیتها چند صدهزار نفر بوده و در برخی کشورها، به ویژه در مناطق دوردست و قارههای دیگر، این آمار محدودتر است.
تبدیل میدان گردشگری سلامت به مورد فروش دلالان
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: گردشگری سلامت به یک صنعت پرارزش تبدیل شده است که سالانه حدود یک میلیارد دلار ارز به دلیل خدمات گردشگری سلامت وارد کشور میشود. این مبلغ علاوه بر مراکز درمانی و بیمارستانی، به هتلها، رستورانها، حمل و نقل و سایر خدمات مرتبط نیز تعلق میگیرد.
قبلاً، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت در تاریخ ۷ خرداد در جلسهای با روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور اظهار داشت: دلالان وارد بازار گردشگری سلامت ایران شدهاند و برای جلوگیری از سوءاستفاده این افراد، باید یک مسیر امن برای ورود بیماران خارجی به کشور تدارک دید.
حسین نیکونام، رئیس جامعه حرفهای گردشگری سلامت ایران نیز در تاریخ ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۱ اظهار کرده بود: از تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۲، یک سامانه جامع برای گردشگری سلامت راهاندازی خواهد شد تا دلالان و افراد غیرمجاز در این صنعت مورد ساماندهی قرار گیرند، اما تاکنون اطلاعاتی درباره فعالیت این سامانه منتشر نشده است.