معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که اجرای برنامه پزشک خانواده نیازمند ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سطح پزشکان عمومی روستاها است. اگر سازمان برنامه و بودجه این مبلغ را تأمین کند، می توانیم با شروع اجرای این برنامه آغاز کنیم.
به گزارش آیمد ۳۶۰ و به نقل از مهر، حسین فرشیدی افزود: در سال جاری، برنامه سلامت خانواده دارای دو بخش است. یک بخش آن در اختیار بیمه سلامت قرار دارد و در حال اجرا و پرداخت هزینه هاست. بخش دیگر در اختیار وزارت بهداشت است و از درصدی از مالیات بر ارزش افزوده تأمین میشود. تا به حال، این مبلغ پرداخت شده و خدمات ارائه شده را پیش میبریم.
وی افزود: اگر بودجه به شکلی که در سال گذشته تخصیص داده شده برای اجرای طرح تأمین نشود، مشکلاتی خواهیم داشت. به عبارت دیگر، اگر اعتبار ۱۸ و نیم هزار میلیارد تومانی به وزارت بهداشت اختصاص یابد، میتوانیم برنامه را گسترش داده و در سراسر کشور اجرا کنیم.
وعده های بی سرانجام مسئولان وزارت بهداشت
اجرای برنامه پزشک خانواده، وظیفه قانونی وزارت بهداشت است و از سال ۱۳۸۴ شروع شده و در طی ۱۸ سال گذشته به دلایل مختلفی از جمله بودجه، ناهماهنگی بیمه ها، کمبود پزشکان، مقاومت پزشکان متخصص، مخالفت بخش خصوصی و غیره، تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.
در دولت سیزدهم نیز وزارت بهداشت در ابتدای امسال وعده داد که اجرای این برنامه در سراسر کشور در امسال صورت خواهد گرفت و این امر اولویت اصلی این وزارتخانه است.
برنامه پزشک خانواده همواره در برنامه های توسعه کشور، از جمله برنامه توسعه چهارم، مطرح بوده و هر سال بودجه و اعتباری برای اجرای آن در دستگاههای اجرایی قرار گرفته است.
قبلاً، سید محمد پورحسینی، مشاور وزیر بهداشت در تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که اجرای برنامه پزشک خانواده از ابتدای سال ۱۴۰۲ در سراسر کشور آغاز خواهد شد و به صورت فاز به فاز در مناطق حاشیه نشین آغاز میشود.