در جلسهای با عنوان “مصرف منطقی دارو” که با حضور فعالان و متخصصان حوزه سلامت برگزار شد، دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، اعلام کرد: میانگین تعداد اقلام دارویی در هر نسخه در سراسر جهان ۲.۱ و در ایران ۳.۹ است. این میانگین در واحدهای مراقبت ویژه ICU به بیش از ۱۵ ارتفاع یافته است که یک عدد بسیار بالا به حساب میآید. او در این باره توضیح داد که این آمار شامل مکملهای دارویی و ویتامینها نمیشود.
به گزارش آیمد ۳۶۰، دکتر پناهی افزود: بر اساس تحقیقات و گزارشهای سازمان بهداشت جهانی (WHO)، میانگین تعداد داروهای موجود در هر نسخه در جهان بیش از ۲.۱ است.
وی تأکید کرد: اگر در کشور به دنبال تحقق پوشش سلامت عمومی و بهبود سیستم سلامت هستیم، باید ۱۰ مسئله را مورد اصلاح قرار دهیم و یکی از این مسائل، تجویز منطقی دارو است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: در این مسیر، تأمین فناوریهای نوین سلامت برای پژوهشگران و فناوران کشور برای مقابله با مشکل کمبود دارو امری ضروری است.
وی افزود: هدف ما پیدا کردن مسئولین و عوامل مسئول در این زمینه نیست، بلکه هدف ما ارزیابی و تجزیه و تحلیل مصرف دارو از جنبههای پاتوبیولوژیکی و مسیر تأمین دارو از تولید تا واردات و ارائه راهکارهای مربوطه است. به ویژه این روزها تکنولوژیهای نوین سلامت در اختیار پژوهشگران و فناوران کشور قرار دارد تا به مشکل کمبود دارو پاسخ دهند.
در نشست حاضر، با حضور مسئولان و کارشناسان بخش خصوصی، موضوعاتی از قبیل استفاده از ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی برای اجرای پروژههای فناورانه تولید مواد اولیه دارو (API) بر اساس لیست اولویتها، بهرهگیری از فناوریهای نوین سلامت مانند هوش مصنوعی، بزرگ داده، فناوری بلاکچین، کاشت هوشمند، اهمیت اقتصاد دارو، ارتقای دسترسی عادلانه بیماران به دارو و توزیع داروها در تمامی داروخانههای شهری مورد بررسی قرار گرفت.