سرپرست اتحادیه پزشکان تخصص داخلی اعلام کرد: بر اساس نتایج یک مطالعه درباره آینده طب داخلی در ایران، ۳۴ درصد از پزشکان تخصص داخلی از انتخاب این رشته پشیمان هستند.
به گزارش خبرنگار آیمد ۳۶۰، ایرج خسرونیا، امروز در حاشیه سی و سومین کنگره سالیانه پزشکان تخصص داخلی ایران که در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار شد، افزود: در این کنگره، یک تحقیق درباره آینده طب داخلی با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: متأسفانه نتایج این تحقیق نشان میدهد که وضعیت این رشته در کشور بسیار خوب نیست. به عنوان مثال، حدود ۳۴ درصد از همکاران تخصص داخلی که در پاسخ به سؤالات مربوط به رضایت شغلی شرکت کردهاند، اعلام کردهاند که از انتخاب طب داخلی به عنوان رشته تخصصی خود پشیمان هستند و نتایج این تحقیق واضحاً این ادعا را تأیید میکند.
دکتر خسرونیا گفت: بسیاری از پزشکان تخصص داخلی از وضعیت اجتماعی خود راضی نیستند و اعلام میکنند که اکثر مردم به آنها به عنوان پزشکان عمومی نگاه میکنند و احترام و جایگاه لازم را در جامعه به آنها نمیدهند.
سرپرست اتحادیه پزشکان تخصص داخلی ایران افزود: تخصصهای داخلی نمیتوانند به تنهایی کار کنند و برای فعالیت موفقیتآمیز نیاز به تجهیزات تشخیصی و درمانی مانند آزمایشگاه و تصویربرداری دارند. به همین دلیل، در بسیاری از شهرهای کوچک که این تجهیزات در دسترس نیست، نمیتوانند به طور مناسب فعالیت کنند.
علت نارضایتی پزشکان داخلی کار بسیار و درآمد کم
وی افزود: تعرفههای پایین، حجم بالای کار و مشکلات متعددی که با آنها مواجه هستند، این پزشکان را نارضا کرده است. در حالی که در حال حاضر با کمبود پزشکان، به ویژه پزشکان تخصص داخلی در کشور مواجه هستیم.
سرپرست سی و سومین کنگره پزشکان تخصص داخلی کشور، اختلاف تعرفههای پزشکان با تعرفههای واقعی را صد درصد مشکل میداند و میگوید: افزایش حقوق پزشکان حتی در مقایسه با حقوق کارگران و کارمندان بسیار پایینتر است و این تفاوت باعث میشود که آنها قادر به تأمین هزینههای زندگی خود نباشند و علاقه به مهاجرت در آنها افزایش یابد.
دکتر خسرونیا افزود: با ریاست جمهوری، ریاست مجلس و وزارت بهداشت درباره مشکلات متخصصان داخلی مکاتبات و جلسات بسیاری داشتهایم و اخیراً رئیس مجلس قولهای مناسبی برای رفع مشکلات و موانع روی پیش روی پزشکان تخصص داده است.
سرپرست اتحادیه پزشکان تخصص داخلی گفت: یکی از موضوعات مهمی که در این کنگره مورد بررسی قرار میگیرد، بحث درباره عوارض دیررس کرونا است. به رغم کاهش آمار ابتلا به کرونا، بسیاری از افراد هنوز با این عوارض مواجه هستند.
وی عوارضی مانند مشکلات ریوی، عصبی، سیستم خونی، رفلاکس و ناراحتیهای دستگاه گوارش را به عنوان عوارض دیررس کرونا برشمرد و اضافه کرد: این عوارض هنوز در بین افراد رایج هستند و بسیاری از بیماران هنوز پس از گذشت یک سال از ابتلا به کرونا، با سرفه یا لرزش دست مواجه هستند.